MED MORMORS HÅLLNING

I dag har vi grejat i trädgården hela dagen. LYCKAN över att kunna vara ute i värmen och stå dubbelvikt över trädgårdslandet. Jag såg mormor i exakt samma position oräkneliga gånger. Hon bar alltid kjol och fällde kroppen framåt från höften. Jag sitter på huk så länge det går utan att brallorna spricker (alla förkylningar har dragit med sig utebliven träning och som bekant är vinet billigt här så kläderna är slim fit just nu alltså).

Det luktade tryffel i rabatten som jag grävde upp längs med ena stenladan. Tryffel finns överallt här, det gäller bara att hitta den. Jag har lärt mig flera knep som jag kan dela med mig av en annan gång.

Tryffelsäsongen lider för övrigt mot sitt slut, det är framförallt i januari/februari som det går att hitta finfina svarta bollar i markerna. Inte konstigt att vildsvinen går bananas här – de har ju ett gottebord utan dess like att tillgå.

Klockan är snart 23.30, jag är osammanhängande och har ont överallt, som sig bör efter trädgårdsarbete. Jag tog inte en enda bild i dag, så det är bara att föreställa sig hur rader av broccoliplantor, nysådda morötter, sallad och jordgubbar ser ut.

Hämtade även gamla fönster på återvinningscentralen. De ska få agera växthus för nu orkar jag inte baxa tomatplantorna in och ut varje morgon och kväll (det är trots allt 40 stycken). Jag satte dessutom ett gäng nya fröer i dag så gurka och majs kommer behöva slåss om utrymmet. De får dock sova inomhus till dess att de grott och kommit upp ordentligt.

I går hade vi gäster. Då drack vi vin och diskuterade och skrattade och flamsade i fyra timmar. Det var också mycket härligt. Inte heller där blev det någon bild. Ser det som ett tecken på att jag levt i nuet.

God natt!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *