KAMPEN OM BLÖJAN

Som jag nämnt tidigare så har det varit en intensiv och meningslös kamp att få den minsta besserwissern i familjen att sluta med sina blöjor. 

Kampen är nu över. Jag insåg för någon vecka sedan att knepet är lika enkelt som genialt; Skyll på någon annan!

För att få denna otroligt envisa och alltigenom bestämda 3,5-åring att överge blöjorna på heltid utanför skoltid (i skolan har det som sagt inte varit något problem, för där är det ju någon annan som bestämmer) informerade jag henne helt enkelt om att vi inte får köpa några fler blöjor i affären. Hon är för gammal och det är åldersgräns. “Ingenting mamma och pappa kan säga något om, det är affären som bestämmer.”

Efter att ha matat henne med dessa fake news under ungefär en vecka frågade jag om vi skulle åka och köpa trosor till henne – som hon fick välja. Det gick hon med på. Och efter att Frenchie snabbrenoverat vår toalett med nytt golv och ny toalettstol blev hon heller inte traumatiserad av att behöva göra sina behov i ett rum som inte precis hade ‘svensk standard’. Detta i kombination med att hon såg blöjreserven krympa för varje dag för att till slut vara förbrukad gjorde att hon helt sonika satte sig på toan och voilà – ett styck blöjfritt barn serverat.

Så för alla som kämpar med att dumpa blöjorna är det bara att ljuga, renovera lite snabbt, och köpa nya underkläder med valfri tecknad figur på.

Varsågod för tips!

(Nattblöja får hon fortfarande ha, för DET får vi fortfarande köpa i affären…)


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *