FLYKTEN TILL HAVET

The Atlantic coast next to Andernos Les Bains

De unga och havet.

Påsklovet kändes evigt på något vis. Den två veckor långa pausen från skolan inleddes ju starkt med ett barn som stannade hemma redan veckan innan på grund av en influensa som slagit ut hela skolan här och följdes sedan av influensadrabbat barn nummer två, liksom utebliven Sverigeresa. Sedan rullade det på med det gamla vanliga; alltså god stämning i hemmet när barn och vuxna ska försöka ha roligt tillsammans.

Därför packade vi in oss i bilen för att spendera åtminstone en natt hos en kompis i Andernos Les Bains, som ligger norr om Bordeaux, precis vid Arcachonbukten och Atlanten.

Hur påfrestande det än må vara att preparera väskor och humör för den nästan tre timmar långa färden så är det alltid värt det. Ungarna älskar att springa på stranden och leta snäckor. Vi vuxna älskar att ungarna springer på stranden och letar snäckor istället för att till exempel skrika på varandra, skrika på oss, skrika på livet eller bara skrika rakt ut i största allmänhet.

Det blev 24 timmar iväg och det var en 24 timmars lång välbehövlig paus från allt det gamla vanliga.

Jag hittade på en del annat med barnen också, men det får komma i senare inlägg. 

Här några bilder från Andernos när familjen och resten av världen sov.

A beach house in Andernos Les Bains.
En fiskestuga i Andernos Les Bains.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *