EN FRANSK LEKPLATS

Bild på Château de Campagne.
Château de Campagne <3

Så här ser den ut – vår favoritlekplats. Den heter Château de Campagne och ligger cirkus 5 kilometer från Le Bugue. Vanliga lekplatser gjorda av trä och plast, de som vi är vana vid hemifrån, är det ont om här och barnen tycker nog det är lite synd, men å andra sidan kan vi roa oss på ställen som det här!

Att leka utomhus när det inte är strålande sol är vi rätt ensamma om. Vi tycker förstås att vädret är fantastiskt, det regnar inte sidledes och marken kräver inte skridskor eller dubbar. Det går som synes att leka utanför hemmets oisolerade väggar i februari (!)utan att ens ha överdragsbyxor på sig. I Sverige hade jag låtit ungarna dra iväg på cyklarna iförda endast strumpbyxor över min halvdöda kropp, det är ju så opraktiskt och kallt men här har jag sakta och säkert indoktrinerats i att barnen är mer uppklädda över lag.

Säkerligen eftersom de i princip aldrig leker i lervälling och snöslask.

Tar gärna seden dit jag kommer när det handlar om slottsmiljöer och vardagsmode. Varje dag är lite av en fest tänker jag, vi behöver inte spara oss till helgen.

Hemma på gården är det dock stövlar som gäller för hela familjen efter senaste veckans varma men våta väderlek.

Stövlar och klänning – och de obligatoriska strumpbyxorna som krävs för att hålla treåringens humör i någorlunda schack.

À bientôt!

Två barn som cyklar framför ett franskt slott

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *