BILEN – SNART FRANSK(!)

Den 23 februari skrev jag ett litet inlägg om det underbara i att registrera om bilen från svensk till fransk. Nu, nästan två månader senare verkar det som om vi har lyckats! (Kommer givetvis skåla för detta när tillfälle tas.)

Vi hade, föga förvånande, missförstått instruktionerna – trots att min man är fransk – och missat ett väldigt viktigt dokument; Certificat de conformitéCOC. Detta papper från biltillverkaren intygar att bilen “följer gällande norm”.

Att beställa ett COC här i Frankrike kostar runt 170 euro. Att ringa till Volkswagen i Sverige, som i sin tur snabbt och lätt kontaktade fabriken i Tyskland där det var ordning och reda pengar på freda vilket gjorde att vi fick dokumentet på under 24 timmar, kostade mig inga euro alls. Gratis och tidseffektivt. Älska!

När vi väl skickat in detta administrativa guldägg gick det som på en dans och redan ett par dagar senare kom det tillfälliga registreringsbeviset som gäller i en månad eller till dess att vi tagit bilen till en verkstad som fixar iordning skylten.

Totalt har detta än så länge kostat 110 euro, vilket var priset för själva registreringsbeviset. Överraskande billigt. Sedan tillkommer förmodligen en slant för själva skylten, men just nu kan den få vara ungefär hur dyr som helst och vi struntar i vilket. Tålamod har ett pris.

I vilket fall kan jag snart köra runt som vilken fransk kvinna som helst med min alldeles egna bilskylt märkt med nummer “24”, som signalerar att bilen registrerades i departementet Dordogne och som varnar alla turister för att här kommer en inföding med utpräglad väghybris.

Längtar!

Bro på väg till Domme
Typisk bro som jag kör över ibland. Snart även med fransk registreringsskylt!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *