BILEN OCH SOLEN

I följetongen ‘Svensk bil som ska omregistreras till fransk’ (del 1 och del 2) kan jag nu meddela att de franska registreringsplåtarna då äntligen sitter monterade på min kära Golf kombi årsmodell 2011. Det tog sin tid men nu kan jag köra runt med rutorna nervevade och håret flaxande i vinden och känna mig fransk på riktigt.

För rutorna måste vevas ner. Att trycka igång AC:n och vänta på att den ska leverera kylskåpskall luft skulle efter ett fåtal sekunder ta kål på bilens samtliga passagerare – hund och temperaturkräsna barn inräknade.

I skrivande stund är det 30 ljuva grader och trots att detta förmodligen är försmaken på klotets ofrånkomliga kollaps gör jag precis det som människor på internet ideligen uppmanas till; njuter.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *